G: Și trecând de la mediul de afaceri la societate, cum vezi Panorama Socială în politică?

L: Știu persoane care lucrează în politică – nu foarte multe – și tind să fie destul de secretoși legat de acest subiect.

De exemplu, Tony Robbins era consultantul în NLP al lui Bill Clinton, fiind foarte mândru de aceasta… Dar cei mai mulți președinți nu vor ca această informație să fie accesibilă publicului larg.

Știu persoane care au fost antrenate în Panorama Socială și care dădeau din când în când consultanță politicienilor.

Pentru că politicienii au întotdeauna de-a face cu mutatul oamenilor și cu crearea relațiilor interumane, … au și dușmani.

Toate astea sunt modele de comunicare relațională la care sunt expuși, acesta fiind domeniul de lucru al Panoramei Sociale: felul în care tu creezi imaginea societății în general.

Și sunt foarte multe aspecte ce se regăsesc în politică.

Ultimul lucru pe care l-am citit a fost un interviu despre un politician austriac care, se zice, este antrenat în tehnicile NLP, acest lucru făcându-l extrem de eficient dar, în același timp și foarte periculos, pentru că magia pe care o folosește adversarul se spune întotdeauna că este magie neagră. Atunci când tu ești antrenat în NLP este întotdeauna pentru un scop nobil, dar dacă celălalt este antrenat, atunci este periculos! 🙂