Obiectivele cursului

Acest curs de formare și certificare în metoda ‘Panorama Socială’ are ca principal obiectiv prezentarea și predarea tehnicilor necesare aplicării acesteia în contexte de coaching, consiliere psihologică, consultanță, training și comunicare, psihoterapie.

Tehnicile prezentate și predate de către Lucas Derks vor permite noi abordări în lucrul cu clientul, în ceea ce privește schimbarea și îmbunătățirea relațiilor cu membrii familiei, relațiile intime, de prietenie și profesionale percepute în prezent ca fiind nesatisfăcătoare.

De asemenea, cursul conține și o latură de dezvoltare personală pentru cursanți, deoarece modul în care ne privim locul în societate este în mare parte rezultatul programării noastre inconștiente din trecut. În acest curs de formare cursanții au șansa de a-și restructura și ajusta identitatea la nivelul poziției și rolului dorit în contextul lor social.

Desfășurarea cursului presupune un mod de învățare experiențială, respectiv o combinație de demonstrații alături de trainer, exerciții în diade, simulări de lucru în echipă și prezentări de studii de caz.

Înscriere training 2019

Rezervă acum

Nume (necesar)

Email (necesar)

Telefon

Mesaj

Social Panorama Consultant

Trainer

Lucas Derks este creatorul modelului ‘Panorama Socială’, fiind singura persoană care poate oferi certificatul de Social Panorama Consultant. Lucas Derks este psihoterapeut, psiholog social, trainer NLP, autor, cercetător, fondator  şi membru al grupurilor de cercetare “The International Laboratory for Mental Space Research” și “Society for Mental Space Psychology”, cercetător asociat în cadrul Laboratorului “Metodologie Calitativă Aplicată” din cadrul Institutului de Sociologie al Academiei Romane și membru în cadrul NLP Leadership Summit. Psihoterapeutul britanic Andrew T. Austin îl descrie ca fiind “cel mai inteligent om pe care l-am cunoscut vreodată”.

Cui se adresează?

Învățarea și utilizarea metodei “Panorama Socială” presupune o cunoaștere anterioară în ceea ce privește științele și abordările centrate pe studiul și dezvoltarea ființei umane. Astfel, acest curs se adresează absolvenților de formări în Coaching și de formări în NLP, respectiv NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP Coach și NLP Trainer, psihologilor, psihoterapeuților, consilierilor psihologici, asistenților sociali, pedagogilor, psihopedagogilor, medicilor.

De ce să alegi să participi la cursul de certificare ‘Social Panorama Consultant’?

Acest curs ofera interacțiunea cu creatorul modelului Panorama Socială, deci acces la sursa directa de informație pentru participanți.

Mai mult, având în vedere formatul dinamic și experiențial al training-ului, respectiv în grupuri, cât și în diade, inclusiv lucrul 1 la 1 cu Lucas Derks, fiecare persoană nu numai că învață pas cu pas aplicarea tehnicilor, dar poate să-și optimizeze propria panoramă socială (atât cea familială, cât și cea din mediul de lucru).

De asemenea, acest curs oferă posibilitatea persoanelor certificate să faciliteze, la rândul lor, sesiuni individuale, dar și workshop-uri cu durata de până la 2-3 zile cu diverse tematici, aplicații sau tehnici ale Panoramei Sociale.

Tematica de curs a celor 5 zile

cuprinde următoarele tehnici:

 • Culegerea de informații concludente despre panorama socială a clientului
 • Folosirea panoramei sociale ca un instrument de psihodiagnoză
 • Obținerea de îmbunătățiri de durată în toate tipurile de relații sociale ale clientului
 • Folosirea panoramei sociale ca instrument de facilitare pentru construirea de echipe și modul de lucru cu acestea, dar și cu alte sisteme sociale
 • Aplicații ale panoramei sociale în training și în alte activități educaționale și didactice
 • Reîntărirea experienței cu Sinele a clientului, lucrul cu stima de sine și cu încrederea în sine în diversele contexte sociale
 • Schimbarea trăsăturilor de personalitate ale clientului prin explorarea panoramei familiale, analizarea și înțelegerea relațiilor cu membrii familiei, a responsabilităților și respectului pentru aceștia, precum și reformularea emoțiilor și sentimentelor neproductive

 • Lucrul cu panorama familială a clientului, analizarea transgenerațională a comportamentelor sociale înrădăcinate în cadrul familiei și găsirea de resurse în cadrul acesteia, dar și a unui “spirit ajutător”
 • Paternul de schimbare a identității clientului

 • Metoda de design a identității clientului
 • Simulări pentru aplicarea modelului Panoramei Sociale în lucrul cu echipele și cu grupurile
 • Soluționarea problemelor de relaționare a clientului în cadrul și în afara unui grup, studierea atitudinilor și relațiilor de natură socială, a conflictului, a negocierii și a păcii
 • Comunicarea în contextele politice
 • Relațiile ierarhice: puterea și dominanța din perspectiva Panoramei Sociale și rezolvarea conflictelor legate de autoritate și submisivitate ale clientului
 • Schimbarea și îmbunătățirea relațiilor interpersonale considerate nocive, îmbunătățirea relațiilor intime ale clientului
 • Conexiunea cu constelațiile familiale
 • Folosirea Panoramei Sociale pentru explorarea și armonizarea relațiilor cu persoanele decedate, cu spirite și zei, respectiv latura antropologică a acestei metode

Certificare Social Panorama Consultant

Procedura de certficare ca Social Panorama Consultant constă în elaborarea unei şedinţe documentate cu un client în care absolventul cursului aplică metodele învăţate în acest curs. După elaborarea acestei şedinţe, absolventul va primi Certificatul de Social Panorama Consultant eliberat de către “International Laboratory for Mental Space Research” şi va fi inclus şi în registrul internaţional al Consultanţilor Certificaţi de pe site-ul www.socialpanorama.com.

Training-ul va avea loc la București, în perioada 20 – 24 noiembrie 2019 și se va desfășura în limba engleză, suportul de curs fiind tradus și în limba română (bilingv).

Investiția în acest program de certificare este de 950 Euro (inclusiv TVA), dacă se achită până la data de 15 iunie 2019 si 1150 Euro (inclusiv TVA) dacă se achită după această dată..

*Prețul include următoarele: coffee break-uri,  materialele de curs.
*Numărul de locuri este limitat, ocuparea locurilor se va face în ordinea efectuării plății.

Opiniile participanților

2016 – 2017

Recomand acest curs tuturor acelor persoane care doresc sa gaseasca o alta metoda prin care pot ajuta clientii sa-si depaseasca blocajele. Din punctul meu de vedere, cursul este foarte bine structurat, informatiile primite sunt relevante si experienta este foarte placuta.

Anamaria Vladu, Psihoterapeut

Social Panorama a fost pentru mine o experienta minunata, alaturi de un om extraordinar si un profesionist excelent. Multumesc, Lucas! Aceasta abordare m-a ajutat sa abordez situatiile atat in lucrul individual, cat si in lucrul cu grupurile, dintr-o perspective noua, mai structurata si mai bogata ca resurse.

Laura-Maria Cojocaru , Trainer NLP, Psihoterapeut

A fost util să lucrez cu un trainer flexibil. Atmosfera grupului a fost suficient de securizanta încât lucrul cu ceilalți colegi a fost și el instructiv. În special, am apreciat lucrul asupra unor teme ce țin de doliu, autoritate sau convingeri iraționale. Aș menționa și că a rezonat cu a trata problemele în termeni spațiali și fără a cere informații personale de la client.

Andrei Petre , Psiholog

Un training excepțional care asigură un pachet de informații foarte valoros și util. Lucas este un trainer profesionsit la care să vede că are multă experiență în spate, lucru care pe mine m-a ajutat să învăț ușor și plăcut. Recomand cu mare plăcere acest training și consider informația foarte utilă pentru orice persoana care lucrează în consiliere, medii terapeutice sau de training.

Andra Tănăsescu, Trainer NLP, Psiholog

Este plăcerea mea să recomand cursul de formare în Panorama Socială coordonat de către Lucas. Consider cursul plin de insight-uri, practic și potrivit pentru lucrul în diferite contexte. Lucas are o mare cunoaștere a metodologiei, ceea ce da încredere și imbold în folosirea  acesteia în orice context (ce ține de relațiile inter-umane).

Mulțumesc, Lucas, vă doresc toate cele bune și succes în ceea ce faceți.

Dr. Lilia Dicu, Master Certified Coach

Locaţie: Ella’s Center for Excellence

Program: 10:00 – 18:00 (pentru toate cele 5 zile de curs)

Recomandări suplimentare

Pentru acoperirea întregii tematici a cursului într-un timp util și pentru evitarea problemelor legate de traducere și de distorsionare a informațiilor transmise de către trainer, nu va exista un translator la acest curs, urmând ca Lucas Derks să coordoneze acest curs în limba engleză.

De aceea, pentru familiarizarea cu tematica acestui curs vă recomandăm:

 • lecturarea înainte de curs a cărții lui Lucas Derks, Social Panoramas (2005) ce poate fi găsită pe www.amazon.co.uk
 • vizionarea celor doua documentare editate și produse de către Lucas Derks

1. Mental Space Psychology: An emerging Paradigm (2014)
2. Personality In Mental Space(2015)